Over mij

Op zoek naar meer balans in je leven? Ik, Conny Schiere, weet hoe je je voelt. Lees waarom ik dit bedrijf gestart ben en hoe ik je graag help.

Conny Schiere

Ben je ook zo moe? Ervaar je veel stress en slaap je daardoor niet goed? Schiet je sneller uit je slof dan dat goed is voor je relatie? Lukt het niet om gezond te eten en voldoende te sporten terwijl je dat zo hard probeert? Of vind jij ook dat je altijd harder werkt dan een ander en toch minder gezien wordt?

Meer balans

Dan ben je op zoek naar meer balans in je leven. Toe aan meer rust in je gezin, in je werk en in relaties maar vooral in jezelf. De pauzeknop écht indrukken, naar je leven kijken en dan weten wat je vanaf morgen al anders kunt doen. Wil jij ook dat het jou, maar ook je gezin èn je werk beter gaat? Dat je weer tijd krijgt voor jezelf, je vriendschappen en eigen passies en dromen?

Meer balans in je leven

Je bent niet alleen

Ik weet hoe je je voelt. Mijn zus is verstandelijk gehandicapt en ze had en heeft zorg en begeleiding nodig. Door een ernstig ongeval in 2005 heb ik blijvend letsel opgelopen. Vele operaties, therapie en revalidatie heb ik de afgelopen jaren gevolgd. Accepteren dat niet alles meer kan, het klinkt zo makkelijk.

Moeite hebben met zwanger raken en na een lang traject uiteindelijk twee prachtige en gezonde kinderen gekregen. Vlak daarna raakte mijn man overspannen en heeft hij de moeilijke beslissing genomen om zijn melkveebedrijf te verkopen. En ondertussen bleef ik gewoon 36 uur werken en een team van 40 mensen aansturen in een stad op een uur rijden afstand. Ik kon alles ‘gewoon’ aan. Totdat ik met oorsuizen bij de huisarts kwam, mijn bloeddruk te hoog was, ik te zwaar werd en niet goed meer slapen kon.

Rust is het medicijn

De huisarts gaf aan dat hier geen medicijnen voor zijn. Ik moest om weer in balans te komen het ‘rustiger’ aan gaan doen.

Hoe dan… 

Dat bleek door inzicht te krijgen in waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. En mijn onbewuste reacties bewust te maken. Zo kwam ik na veel ‘praat’ therapie sessies in aanraking met systemisch werken met paarden. En daar stond ik op een gure februari dag in een bak, omringt door vijf paarden. Binnen vijf minuten maakten de paarden het duidelijk:

Ik was zo moe…. moe van alle verantwoordelijkheden die ik mezelf had opgelegd. Moe van de gedachte altijd alles alleen te moeten doen. Moe van altijd de sterkte en de snelste en de slimste te willen zijn. Moe van dat niemand mocht zien dat ik zo moe was.

Kwetsbaarheid

Vanaf toen liet ik heel voorzichtig af en toe momenten mijn kwetsbaarheid zien. Gewoon zeggen dat ik iets niet kon. Of ergens te moe voor was. Ik voelde ineens dat ik hoofdpijn had, niet goed geslapen had of gewoon verdrietig was. Zachtjes aan vertrouwen op andere mensen en durven rust te nemen. Wat er dan ook aan onrust naar boven zou komen, ik wist dat het mij wat te vertellen had.

Hoe denk jij over jezelf?

Mensen helpen meer balans in hun leven te vinden

Daarom ben ik dit bedrijf gestart. Ik wil mensen die, net als ik vroeger, klem zitten tussen hun gezin, werk, familie en omstandigheden, helpen inzicht te krijgen. Inzicht in waarom je de dingen doet die je doet. Hoe je reageert op situaties en waarom je dat doet. En inzicht dat je nodig hebt om je balans terug te vinden.

Recensie

"Met een open visie en zonder oordeel ging ik naar Conny op haar prachtige boerderij. Gewapend met twee vragen stapte ik kwetsbaar en krachtig in de bak tussen de vier paarden. De chemie tussen mij en de paarden, maar ook de paarden onderling is niet te beschrijven maar alleen te ervaren. Conny loodst me door mijn gevoelens, problemen en angsten heen door de houding van de paarden te analyseren en te vertalen naar mijn vragen.

Mij heeft het heel veel inzichten gegeven. Het geeft me vuur in mijn hart gegeven en ik zou het iedereen aanraden!

Conny is een vakvrouw die je op je gemak laat voelen, die haar expertise met je deelt en alles in duidelijke taal beschrijft."

Leen

Leen

Mijn aanpak

Benieuwd hoe je een doorbraak door inzicht krijgt?